Domates Çorbası Tarifi


Kış sofralarının olmazsa olmazıdır çorbalar. Soğuk kış günlerinde içilen bir kase çorba, anında ısıtıverir içimizi. Metabolizmayı hızlandırma, hastalıklara karşı vücut direncini artırma, sindirimi kolaylaştırma gibi faydaları da olan çorbaları, özellikle kış aylarında sofralarımızdan eksik etmeyelim.  

Domates Çorbası Malzemeleri:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı tel veya arpa şehriye
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-1,5 su bardağı süt
  • 5-6 su bardağı su
  • tuz, karabiber
  • servis için: Rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz


Domates Çorbası Yapılışı:
Tencerenin dibini kaplayacak kadar sıvı yağı tencereye koyalım. Unu ilave edip orta ateşte karıştırarak kavurmaya başlayalım. Unun rengi hafifçe sarıya döndüğünde şehriyeleri ekleyelim. 
🌸Burada dikkat edilmesi gereken nokta, unun fazla kavrulmamasıdır.

Şehriyelerin rengi biraz değiştiğinde domates rendelerini ve salçayı ilave edip dibini tutmaması için karıştıralım. Ardından, sütü, suyu ve tuzu ekleyip kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım.
🌸Domates çorbasının rengi, içinde süt bulunduğu için fazla kırmızı olmaz. Rengini koyulaştırmak için fazla salça kullanılırsa lezzeti değişebilir.

Kaynamaya başladığında arada bir karıştırıp şehriyeleri kontrol edelim. Şehriyeler kabarıp yumuşadığında çorbamız kıvamına gelmiş demektir. Karabiberi bu aşamada ekleyip ocağı kapatalım. 
Servis aşamasında rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Menü önerisi:Etli yaprak sarma, Mozaik pasta

Yorumlar

  1. Elinize sağlık 😊 çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin güzelliğiniz Aslı hanım.Çok teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi