Tavuklu Paça Çorbası


Paça çorbası denince aklımıza dana veya koyun paçası gelir. Sirkeli- sarımsaklı sosuyla benzersiz bir lezzet olan paça çorbası genellikle sevilerek tüketilen bir çorbadır. Burada paylaşacağım tarifte, normal tariften farklı olarak tavuk eti kullanılıyor. Paça çorbası sevmeyenler bir de bu şekliyle deneyebilirler.

Malzemeler:
  • 350-400 gram tavuk eti ( tavuk baget ya da but tercih edebilirsiniz)
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 4-5 su bardağı tavuk suyu
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz, pul biber, kuru nane
  • 3 çorba kaşığı sirke
Hazırlanışı:

Tavuk etini üzerine 5 bardak su ekleyerek haşlayalım. Etleri kemiklerinden ayırıp ince ince doğrayalım ya da rondodan geçirelim. Tencereye unu, yoğurdu ve yumurtayı alıp çok az su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Tavuk etini ve beş bardak tavuk suyunu ilave edelim. Çorbamızı ocağa alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olduğunda tavuklu paça çorbası tam kıvamına gelmiştir. Bu aşamada tuzunu ilave edip ocaktan alabiliriz. 

Diğer tarafta sirkeli sosu hazırlayalım.
Bunun için sarımsakları ezip üç kaşık sirkeye ilave edelim. 
Küçük bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyelim. Yağ kızmaya başladığında pul biberleri ilave edip tavayı ocaktan alalım. Tereyağı ve sirkeli sos çorbanın tamamına ilave edileceği gibi, servis sırasında tabaklara da gezdirilebilir. Afiyet olsun 💙💚💛

İlginizi çekebilecek diğer tariflerim
Domates Çorbası tarifi
Ekşili Köfte Tarifi



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Ev Yapımı Doğal Parfüm İçin 5 Fikir