Yorgun Ciltler İçin Canlandırıcı Maskeler

Yoğun yaşam temposu, stres, yorgunluk ve uykusuzluk gibi etkenler, cildinizin yorgun bir görünüm almasına yol açar. Bu sorunu gidermek için kullanılan kozmetik ürünleri geçici bir rahatlama sağlayabilir. Cildin yorgun görünümünü gidermek ve cildi canlandırmak için, ev yapımı maskeler de uygulanabilir. Evde her zaman bulunan malzemelerle, kolayca uygulanabilen, yorgun ciltler için canlandırıcı maskelerden bir kaçı şunlar:

1-Beyaz Maske:
Cildin yorgunluğunu gideren ve canlandıran beyaz maske için gerekli olan malzemeler;

  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı

Hazırlanışı ve uygulaması:
Malzemeleri güzelce çırpın. Makyajdan arındırıp temizlediğiniz yüzünüze beyaz maskeyi sürün. Kuruyana kadar bekleyin ve ılık suyla durulayın. Ardından sıcak suda beklettiğiniz küçük bir havluyu cildiniz üzerine koyup beş dakika kadar bekleterek cildinizi dinlendirin.


2-Şeker Maskesi:
Hazırlanması son derece kolay olan şeker maskesi, cildi ölü derilerden arındırarak canlandırır. Cilt üzerinde oluşan tıkalı gözeneklerin açılmasına da yardımcı olur. Dolayısıyla sivilce oluşumunu da engelleyen bir maskedir.
 
Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı ılık su

Hazırlanışı:
Şekerin üzerine suyu koyup yavaşça karıştırın. Şekerlerin tamamen erimemesi, sadece yumuşaması gerekiyor. Bu kıvama geldiğinde yumuşamış şekeri cildinize uygulayın. Bu işlemi yaparken, elinizle cildiniz üzerinde küçük daireler şeklinde masaj yapın. Birkaç dakika sonra durulayın. Sıcak suda beklettiğiniz havluyu yüzünüze örtüp soğuyana kadar bekletin.

3- Yulaf Ezmesi Maskesi:

 Her cilt tipine uygun olan yulaf ezmesi maskesi, cildi temizleyen ve gençleştiren bir formüldür.




 Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı:
Yoğurdu ve yulaf ezmesini karıştırın. Yarım çay bardağı suyu kaynatın ve balı ilave edin. Bir dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Yoğurt ve yulaf ezmesi karışına ekleyip güzelce karıştırın. Yulaf ezmesi maskesini cildinize uygulayıp 10 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın. Önceki tariflerdeki sıcak havlu uygulamasını tekrarlayarak cildinizi dinlendirin.

4- Organik Kil Maskesi:
Özel Spa merkezlerinde yüz bakımı için organik kil kullanılır. Organik kil maskesini evde hazırlayarak, spa merkezlerinin rahatlığını evinize getirebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 paket organik kil
  • 1 çay bardağı su
  • Bir kaç damla uçucu yağ (zevkinize uygun bir tür seçebilirsiniz.

Hazırlanışı:
Verilen ölçüler tek kullanımlık bir maske hazırlamak içindir. Organik kil ve suyu karıştırıp yoğun bir kıvam elde edin. Seçtiğiniz uçucu yağdan bir kaç damla ekleyin. Temiz cilde maskeyi uygulayın. 15 dakika bekletip ılık suyla durulayın. Sıcak suda beklettiğiniz havluyu cildinize örtüp soğuyana kadar bekletin.

İlginizi çekebilecek diğer maske tariflerimiz; 



Yorumlar

  1. Canım ilk paragrafta söylediğin stres herşey var bende..İnşallh bu maskeler sorunlara iyi gelecek hemen deniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah memnun kalırsınız Sibel hanım.

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi